donderdag 27 december 2012

Stap 9: Contact met Andries Bosma

Andries Bosma
Andries Bosma belde mij zaterdag 22 december meteen na ontvangst van mijn mailtje op. Hij kende Rotaryclub Heerlen want hij was een keer in 2004 als gouverneur langs geweest. De belangrijkste punten uit ons gesprek en wat ik al had opgemaakt uit de website van de Federatie van de Nederlandse past-Rotarians:
  1. Er is een landelijke federatie van Past Rotarian clubs. Daar moet een aanvraag worden ingediend om lid te worden van deze federatie. Daarvoor moet een brief met een ledenlijst worden overlegd. 
  2. Om als lid te worden toegelaten moet de club 16 leden hebben. Als een club tussen de 8 en 16 leden heeft dan is de club "in oprichting".  
  3. De club moet de statuten en het huishoudelijk reglement van de federatie aanvaarden.
  4. Per clublid betaalt een club aan de federatie € 14,- per jaar.
  5. De club moet een voorzitter, een secretaris en een penningmeester hebben. De laatste twee functies kunnen worden gecombineerd.
  6. Voordat de federatie over toelating van de club beslist, vraagt zij advies aan de past-rotarianclubs in de regio. Dat is alleen Landgraaf.
  7. Uitsluitend Rotarians en oud-Rotarians kunnen lid worden. Dat is anders dan bij Probus. Daar kan iedereen lid worden.
  8. Men kan lid worden "mits het bestuur ermee instemt". 
  9. Een potentieel lid kan 2 of 3 x vrijblijvend kennismaken, echter na instemming van het bestuur voorafgaand aan het kennismakingsbezoek.
  10. Andries Bosma bood aan om een keer in de Rotaryclub Heerlen  iets te vertellen over de past-Rotarians. Dit houden we even in portefeuille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.